Nieuws

D.A.W.R.A. wedstrijd

24 apr 2016

Op zondag 24 april zal de D.A.W.R.A. (Dutch Arabian Western Association) voor de 2e maal een western wedstrijd organiseren bij ons.


De D.A.W.R.A. is een vereniging voor westernruiters met Arabische Volbloedpaarden en paarden met aangetoond minimaal 50% Arabisch bloed.


Western rijden in het kort:


Het westernrijden komt uit Amerika en vind zijn oorsprong door het werk van de cowboy die door het werken met vee de beschikking moest hebben over een paard dat ontspannen, rustig, werkwillend en meedenkend was. Uiteindelijk is hier een western rijstijl uit ontstaan die voor zowel de recreatieruiter, als de wedstrijdruiter een uitdaging is. Het westernrijden kan worden samengevat in drie hoofdklassen: de dressuur, de snelheidsonderdelen en het onderdeel waarin het werken met paard en vee centraal staat. Het zogenaamde 'werkend element'. Onder de dressuur vallen alle onderdelen die samen een afspiegeling vormen van de cowboy toen hij nog samen met zijn paard het werk op de ranch moest opknappen: Halter, Showmanship at Halter, Trail, Horse and Dog Trail, Western Pleasure, Hunter under Saddle, Western Horsemanship, Western Riding, Reining en Versatile Horse. Bij de snelheidsspelen: Barrel Racing en Pole Bending gaat het om snelheid en de wendbaarheid van het paard. Cutting, Working Cowhorse en Team Penning zijn onderdelen die behoren tot het werkend element.


 


Tijdens de DAWRA wedstrijden worden aleen de dressuur onderdelen uitgeschreven.


Voor meer informatie kunt u naar www.dawra.nl of malen naar info@dawra.nl


 


Hopelijk tot 24 april!!! Klik hier om terug te gaan naar het overzicht.